söndag 31 maj 2009

3 år idag!

Idag, för tre år sen, träffades jag och Andreas för första gången. Vi var nervösa, promenerade, blev anfallna av fiskmåsar, åt kanelgifflar och pratade litegrann. Och sen har det visst bara rullat på :P Jag fick i alla fall en idé om att jag skulle ge Andreas en liten skämtbok med titeln "Min "söta" flickvän" i 3-årspresent. Så här ser den ut:







Som tur är har vi ungefär samma knasiga humor så han tyckte den var kul :)

Om du blir sugen på att göra en egen liten bok så är det superenkelt med hjälp av denna beskrivningen.

Idag är det ju också mors dag och vi åkte till Andreas föräldrar och hade en mysig dag i sommarvärmen. På väg hem från tågstationen ikväll fick jag syn på detta. Självklart dagens foto :D


Dags att sova, imorgon ska vi förhoppningsvis pricka av minst en grej till på "att-göra-listan" inför bröllopet. Spännande :)

Gonatt!

tisdag 26 maj 2009

Välblandat

Nu har det nästan gått en vecka sen sist. Tyvärr kan jag delvis skylla på min dator som strular. Jag hör till dem som tycker att datorer bara ska funka. Punkt. Men här kommer i alla fall ett blandat inlägg.Först ett gladarmband som jag gjort till mig själv i mina favoritfärger. Man kan vända på det så att det blir antingen rosa eller gult eller både och. Har gjort likadant som på det här armbandet, men använt mönstrade papper istället för foton.

Marie tipsade mig om denna glada, gula, prickiga vaxduken från Stoff & Stil. Passar perfekt på pysselbordet - man får energi av den och så inbillar jag mig att jag kanske kommer hålla bordsytan renare nu när den är så fin :P
Andreas fick en liten apelsinplanta av sin bror när han fyllde år. Några av apelsinerna sitter fortfarande kvar och den har börjat blomma jättemycket. Jag har försökt att pollinera med en pensel. Får väl se om det hjälper... Hade varit kul med nya små apelsiner.

Annars är jag mitt uppe i en vecka med tre jobbiga grejer så mycket av min energi går åt till det. Idag har varit en pausdag och jag sov nästan tolv timmar i natt. Galet att jag lägger så mycket energi på att oroa mig, men jag jobbar på det. Förhoppningsvis ska det ändå inte dröja så länge till nästa inlägg för det pysslas en del här :)

Hoppas ni har en bra vecka!

onsdag 20 maj 2009

Bra dagar

I måndags hade jag en sån där dålig, deppig dag. Men på tisdagen när jag vaknade satte jag mig vid datorn och kikade in hos Marie. Kolla in det här inlägget! Det gjorde mig helt glad och inspirerad. Och när jag ätit frukost fick jag underbar post. Titta bara på kuvertet.Med en sån start på dagen kan det inte bli annat än en bra dag :D

Idag har jag tvättat. Det känns alltid bättre när jag gör något lite nyttigt. Och så har jag suttit på en filt i solen med Sarah och bara snackat. Och snart ska vi hem till svärföräldrarna på middag. Två bra dagar i rad - så skönt det känns.

Har gjort en layout som jag tänkt ge till svärmor. Hon efterlyste bilder på barnbarnen när de åker "rullor" och när jag såg den här layouten, som Lisa Dickinson gjort, fick jag sån lust att lifta den. Passade ju perfekt eftersom jag ville ha med många bilder. Så här blev den:Jag hoppas er dag också är bra!

måndag 18 maj 2009

Små husdjur

Jag hade ju silhouetten med mig upp till brorsan i helgen. Tyvärr har jag inte lyckats få tag på transfer paper så vi kunde inte göra allt vi tänkt. Men några nya husdjur fick han i alla fall.En fågel håller koll på köket från sin plats på den härligt gula väggen.
Och en skalbagge tog sig in på köksgolvet. Det är häftigt vilka små detaljer man kan få till när man skär ut i vinyl.Nu är jag riktigt sugen på att göra ett eget projekt och Andreas verkar också intresserad. Vem vet - snart kanske vår lägenhet är fylld av vinyldekorationer...

Om någon vet en butik som har transfer paper till silhouetten hemma tar jag jättegärna emot tips :)

Gonatt!

Höga krav

(Jag och min vagn, mars 1988.)
Jag har alltid haft väldigt höga krav på mig själv och strävat efter att vara duktig. Just nu är jag så oduktig man bara kan bli, arbetslös, och utan vettig sysselsättning. Jag gör ingen nytta och det känns så fruktansvärt jobbigt. Jag som har det så bra egentligen. Varför kan jag inte samla ihop ork och mod att ta tag i mitt liv? Varför kan jag inte vara glad och må bra?

Idag har varit den jobbigaste dagen på ganska länge så det kändes som en lättnad när jag fick ett telefonsamtal om att jag ska få vara med i en gruppterapi som börjar nästa vecka. Efter ett drygt halvår i kön händer det äntligen något. Egentligen tycker jag det verkar skitläskigt, GRUPPterapi... Men kan det hjälpa mig att hitta den glada och "duktiga" Linnea jag en gång var så skulle det vara underbart. För jag saknar henne.

Återkommer med bilder från helgen lite senare. Vi hade det bra i Göteborg. Helger är bra - då mår jag nästan alltid bättre. Då är det ju liksom okej att vara ledig, att inte vara duktig och jobba eller gå i skolan.

Ta hand om er!

fredag 15 maj 2009

Göteborgshelg

Strax ska jag åka norrut för att hälsa på brorsan. När han fyllde år i höstas fick han vinyl och lån av Silhouetten av mig för att kunna göra egna väggdekorationer och nu ska det äntligen göras slag i saken. Ska bli spännande att se vad som kommer pryda hans väggar. Det kommer förstås bilder här så småningom.

Innan jag åker tänkte jag visa konfirmationskortet jag gjorde till min kusin förra helgen. Jag blev sjuk och missade kalaset så kortet fick åka post istället. Men nu borde det ha kommit fram. Passade på att göra det till Kates färgutmaning - tyckte det var en läcker kombo :)Ha en riktigt skön helg!!

torsdag 14 maj 2009

Försommarfoton

Jag var hemma hos föräldrarna tidigare i veckan och kameran gick varm. Så härligt med en trädgård. Och så härligt att ha syrran hemma igen.

Först några bilder på allén med japanska körsbärsträd vid min gamla skola. Trodde jag missat blomningen i år men kom lagom till slutspurten.Här är vi systrar. Jag tog ett likadant foto i januari. Gissa vem av oss som varit på Filippinerna sen dess och vem som varit på våra lite kyligare breddgrader :P
Kunde inte låta bli att fota lite i mammas och pappas rabatter. Så härligt när det börjar blomma!
Och till sist ett foto på mig efter att jag varit hos frisören i tisdags. Resultatet blev hundra gånger bättre denna gången och jag kände mig ompysslad. Som det ska va hos en frisör med andra ord.
Dags att försöka äta lite lunch nu. Ha en bra torsdag!!

måndag 11 maj 2009

Äntligen måndag!

Det är väl inte så ofta jag längtar efter måndagar. Men denna måndagen är speciell. Nu har syrran varit borta i 3½ månad och ikväll är det dags att hämta henne på flygplatsen. Ska bli så kul att träffa henne igen och få höra om allt hon varit med om.

Har gjort en layout med 20 år gamla bilder på henne. Texten skrev jag på kartpappret så den är ganska välkamouflerad, om någon är nyfiken skriver jag texten här. "I maj 1989 var det den röda, fina styltan på andra sidan stolen som lockade. 20 år senare lockar volontärarbete på andra sidan jorden. Det känns lite konstigt och nästan läskigt att min lillasyster upptäcker världen på egen hand. Jag har ju en tendens att oroa mig så att det räcker och blir över. Hon är ju stor nu. Min lilla syster."

Syrran verkar ha saknat kladdkaka när hon varit iväg så jag tänkte baka en till henne. Men jag glömde den i ugnen så det blev en stenkaka istället. Får se om jag orkar göra ett nytt försök om en liten stund... Nu ska jag iaf få lite annat gjort.

Ha en bra dag!

lördag 9 maj 2009

Host host

Jag har åkt på en förkylning och hostar och snörvlar mest hela tiden. Veckan som gått har också bjuditn på ett läskigt tandläkarbesök och lite jobb. Något som alltid piggar upp mig är härliga färger så dagens foto blev riktigt färgglatt.
Imorgon står det kusinkonfirmation på schemat så idag har jag försökt pyssla ihop ett lite otraditionellt konfirmationskort. Visar det när det är överlämnat. Bjuder på en bild på en vardagslayout så länge. Jag försöker bli bättre på att scrappa vardagen, vilket har blivit lite enklare nu när jag tar foton varje dag. Annars blir det lätt att kameran bara kommer fram när det händer något särskilt.
Brukar ni scrappa om er vardag?

Ha en fortsatt mysig helg!!

fredag 1 maj 2009

Layouter och lista

Idag har jag haft en mysig utflyktsdag med mina föräldrar och Andreas. Vi åkte till Kivik för att inhandla lite dryck till bröllopet och kolla på blommande äppleträd. Problemet var att det var mycket kallare där och träden hade inte börjat blomma än... Men det var mysigt ändå. Särskilt fikapausen på Brösarps backar - där är så vackert!

Fortsätter att visa ikapp mina layouter. De här två har jag gjort till fredagsskisser på ScrapAddicteds blogg som Fia och Linda ritat:En färgglad som handlar om min härliga födelsedag.
Och ett försök att göra en lite romantisk layout med mig och Andreas på platsen där vi ska gifta oss.

För att liva upp lite här i bloggen tänkte jag också svara på en lista jag hittade hos Jane. Det är ett perfekt tidsfördriv medan scannern gör sitt jobb :)

Lovar du att vara ärlig? Ja
Du heter? Linnea
Smeknamn? Nea
Beroende av? Glass och choklad
Hur imponerar man på dig? Genom att vara ärlig och en bra lyssnare
Brukar du skratta för dig själv? Ofta
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Tänkte bara säga att andreas självklart är välkommen också :) Johan kommer med."
Var bor du? I kollektiv i Malmö
Trivs du där? För det mesta
Sprit, cider, vin eller öl? Cider
Vad har du för mobiloperatör? Tre
Är du allergisk mot något? Bara mot kiwi
Vem ringde du senast? Pappa
Antal timmar sömn inatt? Åtta eller nio
Sov du ensam? Nej
Brukar du komma i tid? Inte när Skånetrafiken är inblandad :P
Hur känner du dig nu? Trött
Vanligaste färg på dina kläder? Starka färger
Favoritdryck på morgonen? Mellanmjölk
Rakar du benen? Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Väldigt olika, men 23-24 nångång för det mesta.
Är du blyg? Ja, tyvärr...
Sysslar du med någon idrott? Höll på med fotboll länge men nu försöker jag hålla igång genom att jogga lite.
Vill du hellre ha mejl än brev? Vilket som går bra :)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Är du nöjd med ditt liv? Nästan helt :D
Vad är det värsta du vet? Falskhet
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Beror helt på hur mycket jag tjänat.
Vad behöver du just nu? Ett jobb
Vad är det finaste du fått? Kärlek
En speciell dag du minns? Oj, det är många. Men den 31/5-06 var en väldigt speciell dag.
Hur gammal är du? 23 år
Du samlar på? Änglar
Gröna eller röda äppeln? Röda, helst Pink Lady
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Andreas
Gillar du golf? Har aldrig testat, men jag gillar minigolf ;)
Vilken tid gick du upp idag? Vid halv tio
Har du sovit i din egen säng inatt? Ja
Har du strumpor på dig nu? Ja
Vad ska du göra ikväll? Fortsätta scanna negativ
Är det okej att gråta? Självklart!
När grät du senast? Igårkväll
Laddar du ner musik och film från Internet? Nej
Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en lägenhet
Bär du glasögon eller linser? Både och fast inte samtidigt
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon? Mellan nio och tio helst
Har du piercing? Bara om hål i öronen räknas
Vill du gifta dig? Ja!
Vill du ha barn? Ja, men inte än.
Solar du ofta? Nej
Är du bra på att laga mat? Nej!!!
Är du flygrädd? Lite
Vad dricker du helst när du är törstig? Mjölk
Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie
Tror du på ett liv efter döden? Ja
Tycker du om sushi? Njae
Vad äter du helst när du ser på film? Lösgodis, mycket choklad och lakrits
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Nattuggla
Vilken ögonfärg har du? Blå
Biter du på naglarna? Nej
Röker du? Nej!!
Hur ofta tränar/motionerar du? Försöker komma in i att träna tre dagar i veckan
Senaste låt du hörde? "The Ocean" med Dar Williams

Om du orkat läsa ända hit vet du nu en massa mer eller mindre oviktiga saker om mig.

Ha en underbar helg!!