söndag 31 januari 2010

Roboten Bobby

Det här är Bobby. När jag såg det här mönstret i boken "Amigurumi two" visste jag direkt att jag ville virka en till Tage. Han, Tage alltså, har precis fått rummet piffat med tyger och annat i orange och turkos så färgvalet var enkelt. Och Bobby trivs jättebra hos sin nya familj :)

Här är det sjukstuga för tillfället. Min mage har varit konstig flera dagar och nu har jag fått feber till det konstanta illamåendet. Men jag jobbar hårt på att sova bort det och försöka få i mig lite snäll mat. Så snart är jag nog på gång igen :)

Hoppas ni mår bra!!

lördag 30 januari 2010

Mer färg i köket :)

Första gardinen i lägenheten är uppe! Snällaste Marie lånade ut både symaskin och en hjälpande hand i onsdags så nu har vi gardiner till alla rum. Bara gardinstänger som ska införskaffas...Jag vill gärna få in lite mer färg i vårt svart-vita kök så jag valde ett härligt vårigt gult tyg med blommor till gardinen. Det finns i flera olika färger och jag har lite funderingar på att sy stolsdynor med samma mönster men i andra färger. Får se om det blir mer än funderingar...
Och så har klockan fått sällskap av tre tavlor med färgglada scrapbookingpapper. (Nej, det är inte meningen att den i mitten ska hänga högre - jag är bara inte så händig av mig :P)
Till nyår gjorde jag några vimpel-girlanger av spillpapper och eftersom jag blir så glad av alla färger får de sitta kvar ett tag till :)
Annars händer det väl inte så mycket här. Jag virkar och virkar och virkar. Just nu har jag dille på att göra babygrejer! Och nej, jag är inte gravid. Men jag vet andra som är :D

tisdag 26 januari 2010

Scrappremiär 2010

Äntligen är årets första layout klar :) Eller... jag är inte helt säker på att den är klar. Egentligen vill jag ha med en del text men jag får inte till det. Funderar på att bara skriva på baksidan istället. Jag började med denna när jag var hos Kate och pysslade i början av december så jag tycker det är hög tid att gå vidare :P
Jag sydde fast likadana pärlor som dem jag hade i buketten längs den vita bården på bakgrundspappret. Kul att få användning av dem :)

Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan nästa layout kommer men jag saknar verkligen att kunna skriva ut foton hemma så att man kan välja bilder och storlek efter vad man känner för just nu.

Imorgon ska jag sy gardiner och kuddar - wish me luck ;)

måndag 25 januari 2010

Äpple till fröken

I lördags var jag och firade min vän Sarah som tagit lärarexamen. Tyckte det kunde passa att ge henne ett rött äpple nu när hon blivit fröken. Fast vill man fjäska kanske man inte ska ge bort ett äpple med mask i :P

Mönstret till äpplet med masken finns i boken "Amigurumi Two!" av Ana Paula Rimoli. Hela boken är sprängfylld med söta figurer och det var ju inte alls svårt att virka på engelska :) Ni kommer få se fler saker jag hittat i den boken snart. Dessutom är årets första layout så gott som klar - kul att komma igång och scrappa lite igen :)

torsdag 21 januari 2010

Sötaste kommentaren

Min 3-åriga kusin skrev (med viss hjälp av sin mamma) den sötaste kommentaren på min blogg häromdagen: "Love sitter i mitt knä och ser dina "Filurer". En sån vill jag ha! Vem har hon gjort den till? Den gröna är bäst förstås, eftersom hans favoritfärg är grönt! "-jag älskar oxå svart, kan du skriva det?" Kramar från Love och Birgitta"

Direkt jag läst det satte jag förstås igång att virka en lime- och gurkgrön filur med svart hår. Och nu är han på väg till Love med posten :)Tanken var att den skulle bli något mindre än Andreas filur... Men jag måste ha räknat fel för helt plötsligt var han jättestor!

Nu ska ni förhoppningsvis få se lite annat än filurer ett tag. Kanske jag till och med kan scrappa något? Vi får väl se :)

söndag 17 januari 2010

Unik teservis

Som jag berättat tidigare firade vi mamma med att måla en teservis tillsammans förra helgen. Igår hämtade vi den färdiga servisen på unik keramik och så här blev det. Riktigt kul att se dem nu när de är blanka och färgerna kommit fram ordentligt. Och mamma blev väldigt nöjd :) Innan vi började måla bestämde mamma temat "vatten" som vi sen har tolkat på olika sätt :P

Mammas tekanna med en lugn och en stormig sida.

Magnus mugg med ett mönster som han skapat genom att skrapa bort färg.

Marias mugg med ett lekfullt mönster.

Pappas mugg med den glada stämplade valen.

Andreas mugg med surfvågorna.

Kirres mugg med frihandsritat symmetriskt mönster.

Och så min mugg. Jag är inte så konstnärlig av mig så jag använde en schablon till mönstret :P
Kul att de funkar så bra ihop trots våra olika stilar. Och kul att mamma blev nöjd!
Det här är verkligen en grej jag kan rekomendera!

lördag 16 januari 2010

Grattis Agnes!

Idag fyller söta Agnes 7 år. Förhoppningsvis kom mitt lilla brev fram till henne igår. Hon älskar gosedjur så jag tyckte det kunde passa att ge henne en liten randig filur :) Och så ett enkelt kort förstås.
För en liten stund sen var vi och hämtade keramikgrejerna som vi målade för en vecka sen, riktigt kul att se resultatet. Hoppas mamma blir nöjd med sin nya teservis :) Bilder kommer en annan dag för nu ska vi åka norrut och kolla på årets första hockeymatch - ska bli superkul!

onsdag 13 januari 2010

Keramikmålning med hela familjen :)

Mamma fyllde 50 år i höstas men först i lördags blev vårt firande av henne av. Mamma gillar att måla och överhuvudtaget att använda händerna kreativt så vi tog med henne till unik keramik. Där fick hon måla en tekanna och vi andra varsin mugg. Det var jättekul att hitta på något tillsammans hela familjen. Här kommer några mobilfoton på koncentrerade konstnärer :P
Vi är alla väldigt spända på slutresultatet. Färgen blir ju helt annorlunda efter glasyr och bränning så det är lite svårt att föreställa sig hur det kommer bli. Inom en vecka vet vi och då lovar jag att bjuda på bilder :D

måndag 11 januari 2010

Randig filur

Det här är vår senaste familjemedlem, en liten randig filur som jag virkat till Andreas. Jag utgick från det här mönstret av Erica Laurell men efter en liten stund började han leva sitt eget liv så slutresultatet blev väl inte jättelikt.
Jag tycker nästan han ser ännu sötare och kramgoare ut på den här bilden med det ruffsiga håret :) Vi har inte kommit på något bra namn till honom ännu, har du något förslag?
Jag hittade ett par virkböcker på bibblan idag så nu ska jag sätta igång med ett nytt projekt...

söndag 10 januari 2010

Skärpning pågår!

Det händer så mycket och jag bloggar så lite... Ska verkligen försöka skärpa mig med bloggandet från och med nu! Kanske finns det en och annan som kikar in här och tycker det är skoj med nya inlägg, och för min egen del så fungerar det lite som en dagbok och ventil.

Än så länge har det inte pysslats så mycket i år men jag har en del att visa och några händelser som jag vill ha dokumenterade. Ett julkappsalbum, en virkad filur, en mysig pysseldag, keramikmålning...

Här kommer ett kort som jag gjort till min kusin och hans fästmö (äntligen fick jag använda det ordet) för att gratulera dem till förlovningen. Det var så härligt att höra dem berätta hur det gick till :)Återkommer snart med mer :) Ha det bra så länge!

måndag 4 januari 2010

Djungelkort

Hoppas året börjat bra för er! Här har vi haft fullt upp med att träffa människor vi tycker om, så det har varit en perfekt start. Och snart ska jag ge mig ut i snön och ta tåget norrut för att träffa pappas släkt. Ska bli superkul, har inte träffat de flesta av dem sen bröllopet och det är visst redan fyra månader sen...

Idag fyller min lillkusin tre år och jag hoppas att djungelkortet har kommit fram till honom. Grattis Love!