tisdag 30 mars 2010

Babykort

Det känns som om minst hälften av mina vänner och släktingar fyller år nu inom några veckor så jag har fullt upp med att göra födelsedagskort. I min jakt på inspiration sprang jag på den här utmaningen hos SRM Stickers och fick en plötslig lust att göra ett babykort. Men det kommer väl också till användning så småningom :POch nu är jag ju igång så det är bara att fortsätta med födelsedagskorten :D På återseende!

söndag 28 mars 2010

Scrappat favoritfoto

Det här fotot (Andreas favoritfoto från bröllopet) har jag haft framme många gånger och försökt scrappa utan att komma igång. Men så hittade jag den här skissutmaningen hos Scrap a Little som fick det att släppa. Jag har vänt och vridit lite på skissen, bytt ut småfoton till moln och stjärnor till hjärtan.
För att mina clear-hjärtan skulle synas bättre har jag gnuggat på rubons och målat konturerna med akrylfärg.
Även molnen fick röd akrylfärg för att synas bättre. Jag gillar att blanda olika bokstäver i titeln, särskilt på layouter utan annan text.
Nu ska jag slappa vidare :) Ha en fin söndagskväll!

tisdag 23 mars 2010

Mer bröllopsscrap

Jag hittade en tävling hos Scraplagret som jag blev väldigt sugen på att testa. Resultatet blev ganska olikt min vanliga stil men den var jätterolig att göra. Ett av kriterierna för tävlingen var att man skulle ge bakgrundspappret en personlig touch. Jag valde att använda mig av tråd, nål och små glaspärlor för att göra det. På detta fotot kan man se lite av det jag sytt.
Man skulle också ha med utklippta detaljer från ett mönsterpapper, jag valde att klippa ut fjärilar från ett Basic Grey-papper.
Nu ska jag pyssla vidare på ett litet minialbum. Ha en fin kväll!
PS. Ugglan tackar för toppentipsen för att konservera skönheten som han fick i förra inlägget :)

lördag 20 mars 2010

Uggla med tassels

Låt mig presentera vår senaste familjemedlem. Jag har lite svårt för fåglar men denna lilla uggla blev direkt en kompis. Han är ju färgglad, har mjuk näbb och inga läbbiga klor :) När han var färdigvirkad enligt mönstret tyckte jag han kändes lite naken, exposed. Efter lite funderande placerade jag två tofsar, tassels på huvudet och det blev så fiiiint.
Sen tänkte jag att han skulle få ett eget hus att krypa in och gömma sig i de dagar tofsarna känns för tofsiga. Alla kan ju ha en bad hair day liksom. Idag var hans tassels i alla fall eleganta nog för att sitta på pinnen och spana ut genom de nyputsade fönsterna. Han verkar trivas och snart ska huset upp på balkongväggen :)

torsdag 18 mars 2010

Vem är jag?

Det är en fråga jag funderat en hel del över på sistone. Jag håller nämligen på att försöka få ihop ett bra personligt brev med hjälp av min jobbcoach. Allt funderande över egenskaper och en annonsutmaning hos Pappersbiten inspirerade till denna layouten. En layout som känns väldigt mycket Linnea. Jag tror inte direkt jag har någon egen scrapstil annars.
Dagens foto från i måndags fick bli på "läxan" från jobbcoachen - att göra en mindmap som jag kan använda som underlag till det personliga brevet.
Och dagens foto från i tisdags är på kaoset jag lämnade efter mig när jag scrappat färdigt. Det bästa med att scrappa vid soffbordet är att jag måste städa undan efter mig direkt. Annars har det en tendens att bli liggande, i alla fall enligt maken...

tisdag 16 mars 2010

Nöjd rödhök (eller?)

Så här ser en styck nöjd rödhök ut. Mannen poserar iklädd sin nya tröja och mössa för dagens foto i söndags. Mössan har jag virkat efter OS-mössans mönster men det blev visst lite annorlunda ändå :S Och då syftar jag inte på färgerna :P
För en Rögleit så tog det emot att virka i den färgkombinationen, men man kan ju alltid drömma om att han går klädd såhär istället ;)
Just nu pågår kval till kvalserien och ikväll hejar jag faktiskt på rödhökarna. Hade ju varit skoj med derby i kvalserien :D

söndag 14 mars 2010

Mumsig myslördag

Igår hade vi en riktigt mysdag hos Marie och Robert. Jag var väldigt nyfiken på att prova att göra cupcakes så det pysslade jag, Marie och barnen med. Kolla så färgglada de blev! Mumsiga var de också såklart :D De två små hjälpredorna i farten.
Tage med sin egenhändigt dekorerade cupcake. Min kamera hängde inte riktigt med i hans svängar så jag bad honom sitta still. Så här naturligt blev det då :D
Agnes med sitt nya, häftiga glas. Inte utan att jag blev lite avundsjuk ;)
Som vanligt var det männen som stod vid spisen. Igår gjorde de egna vårrullar. Hur smaskigt som helst!! Annat än skolvårrullarna det :P
Vi gjorde lite saker som inte hade med mat att göra också, även om det inte ser så ut... En supertrevlig dag som visst varade till sena kvällen. Tiden går fort när man har roligt :)

Vårlock

Sen någon vecka tillbaka har jag bestämt mig för att det minsann är vår. Det verkar dock inte som att vintern vill ge sig så lätt så jag har startat en del projekt för att locka fram våren på riktigt... Ett av dem är att städa den inglasade balkongen. Jag beväpnade mig med raggsockor, flera tjocktröjor, mössa, diskborste och vatten. Till vänster på bilden ser ni före mitt skrubbande och till höger efter. Där känns så mycket fräschare nu! Dagens foto den 12 mars.Jag försöker även locka våren med glada färger. Här är delar av några virkprojekt till balkongen. Dagens foto den 11 mars.
Den 10:e höll jag på att glömma ta ett foto. Så det blev ett hastigt på nattmackorna. Får erkänna att den onyttiga högen är min :P
Nu ska jag redigera foton från den mysiga gårdagen. Hörs snart igen :)

tisdag 9 mars 2010

Fotopyssel

Idag har jag pysslat lite i PS. Försöker mig på att göra egna "ramar" med hjälp av gamla släktfoton. Det är ganska pilligt att få till det snyggt och jag behöver öva mer. Men så här ser det i alla fall ut än så länge: I den här ramen har jag satt in ett förhållandevis nytt foto. Lilla jag för drygt 20 år sen... För att det skulle smälta in hyfsat drog jag ner färgmättnaden en hel del.
I denna använde jag istället ett gammalt foto från 1920-talet och det smälter ju in mycket bättre. Men jag hoppas på att övning ger färdighet - jag har ungefär femton till ramar jag vill göra.
Fortsättning lär följa...

Fyra foton

Jag tar fortfarande ett foto om dagen, är lite dålig på att blogga dem bara. Här kommer de senaste dagarna i bilder: På lördagen gick jag och mannen ut i det härliga vårvädret. Vårt mål var att köpa kryddor i rättvisebutiken, men den fanns visst inte kvar. På vägen hem fick vi i alla fall se en massa snödroppar som vågat sig fram.
På söndagen vaknade jag av doften av nybakat. Bästaste maken bjöd på scones. Lyxigt!

Igår hade Andreas lånat bil så vi passade på att storhandla. Den här månaden är vår budget tajtare än vanligt så jag har dammsugit nätet på jakt efter recept på billig mat. Mycket rotfrukter och färs blir det.
Idag har jag haft en riktig sunkdag och då är det extra härligt med ett så här glatt kylskåp som gör sitt bästa för att muntra upp en. Vårt eget galleri med konst av Ellinor, Linus och Agnes :)
Imorgon blir en bättre dag - det känner jag på mig :) Ha det fint!

fredag 5 mars 2010

Ett halvår

Idag har vi varit gifta ett halvår och Andreas kom hem med denna vackra rosen till mig. Självklart dagens foto :) Sen fick jag en idé att härma det här fotot som Mikaela tog på vår bröllopsdag...
Inte helt lätt och resultatet blev ju sådär :P
Och på sista fotot kom våra riktiga galna sidor fram. Det går inte att dölja hur knasiga vi är :D

Och så gårdagens foto med mumsigt nybakat bröd.
Onsdagens foto med en underbar blå himmel. (Något förstärkt i PS men ändå...)
Nu ska vi ha myskväll med några vänner. Ha en fin kväll!!

tisdag 2 mars 2010

Grattis Sofie!

Idag fyller min fina vän Sofie år och förhoppningsvis har detta färgglada kortet letat sig ända upp till Falun :)
Och så dagens marsfoto... inte särskilt spännande :P Men det känns himla bra att vi nu har en brandvarnare i lägenheten, inte minst efter förra veckans händelse.
Jag har haft en ganska produktiv dag. Mötena med jobbcoachen verkar vara precis vad jag behöver för att komma igång. Så skönt! Och imorgon är det "återträff" med gruppterapin, ska bli spännande :)

måndag 1 mars 2010

Ny månad - nya vanor?

Jag är en riktig vanemänniska. Ett exempel på det är att jag använt samma duschtvål i några år nu, inte för att jag är särskilt nöjd med den utan mer för att slippa vela och ta beslut i butiken :P Men jag är medlem på Buzzador och får då och då erbjudanden därifrån att testa nya produkter. Denna gången handlar det om en duschtvål från Dove som ska ge mjukare och vackrare hud. Eftersom jag har problem med torr hy tänkte jag varför inte? Första intrycket är positivt, efter duschen känns det som att man smort in sig med lotion fast utan den kladdiga känslan. Jag får återkomma med en bättre utvärdering när jag hunnit testa lite längre. En gammal vana som jag gärna vill hitta tillbaka till är att använda min kamera ofta och mycket. Myamia utmanar sig själv att ta ett foto om dagen hela mars och jag tar chansen och hänger på. Dagens foto är inte något konstverk direkt - men man måste ju börja någonstans. Eller hur?

Är du sugen på att bli en Buzzador? Just nu söker de nya medlemmar som är gravida eller har barn under tre år eftersom de har många kampanjer som riktar sig till den målgruppen. Här kan du registrera dig.

Imorgon fyller en av mina fina vänner år så nu blir det kortverkstad innan mötet med jobbcoachen i eftermiddag. Ha en bra dag!