måndag 28 juni 2010

Fina mamma

Igår var det dags för en ny söndagsbilaga på Allt om scrap, den sista innan vårt sommaruppehåll. Där presenteras en skisstävling och vi inspirerar med alster med virkade och sydda detaljer. Några av oss har också sponsrats av Nikki Sivils. Jag fick ett kit med härliga produkter ur serien Willow Bee och här kan ni se en av layouterna jag gjorde. Jag tycker mycket om det här fotot på min mamma när hon var i samma ålder som jag är nu. Dessutom passar det perfekt i färgerna till den här serien :)
Jag dekorerade trädklistermärket med blingstenar.
En av mina absoluta favoriter i kitet var de tygklädda bradsen - så härlig struktur!

lördag 26 juni 2010

Midsommarafton

Vi tillbringade dagen tillsammans med våra goda vänner Therése och Fredrik. De hämtade upp oss vid lunch och sen körde vi utan att veta vad vi siktade på. Vi snirklade oss fram på småvägar i det skånska landskapet och hamnade till sist på den här klippiga stranden strax utanför Simrishamn. Här kommer några bilder från vår härliga midsommarafton. Jag har lekt ordentligt med bilderna i Lightroom - lite galna kanske men oj så skoj!




Avslutar med en helt oredigerad bild som jag gillar som den är.
Hoppas ni också haft en härlig midsommarafton med mycket sol och jordgubbar!

tisdag 22 juni 2010

Tårtkalas

I lördags fyllde pappa år men då cyklade han runt Vättern så tårtkalaset fick vänta till dagen efter. Hemma hos oss är det alltid pappa som bakar tårtan och den som fyller år väljer vilken. Nu tyckte brorsan och jag att det var hög tid att vi bakade en tårta till pappa och det blev den som vi tror är hans favorit, nämligen schwarzvaldtårta. Till det hade vi jordgubbar och ananas för att friska upp lite. Mums! Ett litet kort knåpade jag också ihop till pappsen.

I söndags fyllde min kusin hela 10 år och jag kom ihåg att skicka ett kort till honom också :)
Imorgon ska jag åka hem till föräldrarna och sortera bland alla mina gamla saker som ännu inte flyttat med mig söderut. Blir nog en intressant nostalgitripp :)

Sommar och sol

Äntligen är sommaren här! Igårkväll satt jag på balkongen i solen och virkade och övervakade tvätten. Nu fungerar båda tvättmaskinerna så jag kunde tvätta ifatt det som halkat efter den senaste månaden. Idag har jag varit på arbetsförmedlingen två gånger, vi hade missförstått varandra när vi bokade tiden. Men det gjorde ju bara att jag fick en extra promenad i det härliga vädret. Sämre kan man ju ha det :)

söndag 20 juni 2010

Kaos

Här har det varit tyst i flera dagar och anledningen till det är att det är kaos i mitt lilla huvud. Blir verkligen inte klok på mig själv. Som tur är har jag haft fina människor omkring mig hela helgen medan Andreas varit på Island. För tio minuter sen landade han på Kastrup så snart är han hemma hos mig igen :)Precis som vanligt när det är söndag hittar du en ny bilaga med inspiration på Allt om scrap. Den här layouten gjorde jag till förra söndagens bröllopstema. En enkel layout med mycket Dear Lizzy.

tisdag 15 juni 2010

Studentkort och funderingar

Jag fick en beställning på ett studentkort och här är resultatet. Det blev traditionellt i gult och blått och med några fjärilar som får symbolisera friheten man känner när man slutar skolan (innan ångesten över vad man ska göra med sitt liv kommer ;P). Jag är inne i en sån där ångest-period för tillfället. Vad vill jag, vad kan jag, vad borde jag? Kommer det någonsin bli ordning på mig? Imorgon ska jag på möte på af, förhoppningsvis blir jag lite klokare av det :)

söndag 13 juni 2010

Söndag igen

Så var det visst söndag igen och det betyder ju att det finns en massa ny inspiration på Allt om scrap. Idag var min första gång som ansvarig för söndagsbilagan och de teman vi skapat efter denna gången är bröllop och siffror. Ta en titt!

Jag bjuder på lite inspiration här i bloggen också, en layout i 6x12" med foton på en pytteliten Andreas. Andreas har precis åkt iväg för att se Kiss på stadion. Själv tänker jag underhålla mig med virkning, fotboll och kladdkaka ikväll. Ha en fortsatt skön helg!

torsdag 10 juni 2010

Stranden

Regniga dagar som idag är det härligt att ha såna här foton att plocka fram och kika på :) De är tagna i söndags i Simrishamn när jag var på utflykt med Marie och hennes familj. Mysigt!! Hela familjen på väg ner mot havet. Inte helt oväntat var Tage först i vattnet.
Jag och Marie trivdes bra i den varma sanden med våra kameror.

Agnes visar några fina svarta stenar. Perfekta mack-stenar, men jag lyckades inte fånga mack-kastaren in action.
Här är i alla fall en stilstudie på Tage när han kastar i en riktig bumling.
Och så var jag ju tvungen att ordna ett bildbevis på att jag faktiskt doppade tårna i det iskalla vattnet :)

tisdag 8 juni 2010

Barnkalas

För någon vecka sen hade vi barnkalas-temaAllt om scrap. Barnkalas är ju inte direkt något som tillhör min vardag just nu, men för 20 år sen var det annorlunda :P Här fyller storebror 7 år och har kalas med sina kompisar medan jag och lillasyster sitter vid ett eget bord intill. Jag ville ha med många bilder och mycket färg så layouten blev lite hysterisk, men det kan väl passa bra när den handlar om ett gäng 7-åriga killar som just intagit en massa sötsaker.
Jag minns att serpentiner var en viktig del av barnkalasen hemma hos oss så jag gjorde några egna att dekorera layouten med :)

måndag 7 juni 2010

Tröttdag

Min dag började med ett ryck. Jag vaknade av att det ringde på dörren och eftersom jag väntade scrapgrejer gick jag upp och öppnade trots pyjamas, sovruffsigt hår och svullna ögon. Förmodligen bjöd jag brevbäraren på ett gott skratt i alla fall ;)

Sen har jag gått i slow motion resten av dagen. Hela lägenheten har blivit städad och tvätten tvättad - men det är också det enda jag gjort. Och så har jag gett Andreas en bamsekram förstås :D Så skönt att han är hemma igen!

Fotona från helgen är fortfarande inte sorterade och redigerade men en liten närbild på mitt pimpade loppisfynd kan jag åtminstone bjuda på. Fortsättning följer...

söndag 6 juni 2010

Jag har det så bra!

Andreas är i Grekland med jobb över helgen och jag tycker det är trist och faktiskt lite läskigt att sitta ensam hemma. Så det är tur för mig att jag har världens bästa vänner :) Jag åkte till Marie och hennes familj igår på förmiddagen och kom hem ikväll efter två dagar fyllda med härliga stunder. Jag är alldeles för trött för att orka fixa fotona ikväll men jag kan avslöja att helgen innehållit loppisfynd, studsmattehoppning, grillning, prat, glass, bus, tådopp i havet mm.

Nu har jag bara en ensam kväll att beta av för imorgon kommer Andreas hem. Som jag längtar! Vi firade fyra år tillsammans i måndags och då fick han detta kortet av mig.
Kortet gjorde jag till fjärilstemat i Allt om scraps huvudbilaga förra söndagen. Idag avslöjades där vem som blivit Sveriges scrapmästare 2010 - kila dit och kika!
Hoppas ni också haft en härlig och solig helg!

onsdag 2 juni 2010

Några kort

Jag har inte scrappat så mycket på sistone men några kort har det i alla fall blivit. Mamma var bortrest på morsdag så det blev inget firande men jag skickade ett kort till henne. Här har jag använt lite av Dear Lizzy-vinsten. Min kusin har fyllt 30 och föräldrarna bad mig göra ett kort till honom. Det blev ett matchande CD-fodral till en skiva med släktbilder också.
Vill du se mer nya saker jag skapat så kika in på Allt om scrap :)